Україна

Голова громади хотів “здати” росіянам місто на Сумщині – СБУ


Голова громади хотів здати росіянам місто на Сумщині - СБУ

Служба підозрює чоловіка у співпраці з ворогом. Він особисто знищив інженерні споруди закритого пункту пропуску.

 
Голова Середино-Будської територіальної громади на Сумщині планував “здати” місто окупантам. Тепер чоловік постане перед судом. Про це заявило Управління СБУ у Сумщині на своїй Facebook-сторінці у п’ятницю, 26 серпня.
 
“Направлено до суду обвинувальний акт щодо голови Середино-Будської територіальної громади”, – йдеться у повідомленні.
 
Чиновника звинувачують за ч. 2 ст. 111 та ч. 2 ст. 332 (вчинення державної зради в умовах воєнного стану та незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
 
Зазначимо, що СБУ ще наприкінці квітня на Сумщині викрила голову місцевої об’єднаної територіальної громади на підривній діяльності на користь країни-агресора.
 
За даними досудового слідства, під час окупації області урядовець надавав ФСБ дані про переміщення українських військ та видів озброєння.
 
Правоохоронці задокументували, що зловмисник планував “здати” населений пункт загарбникам. З цією метою він особисто знищив інженерні споруди закритого пункту пропуску.
 
Зазначимо, СБУ встановила та затримала російського агента. Колаборант у перші дні вторгнення Росії “провів” із Сумської до Київської області 128 одиниць техніки окупантів.
 
Нагадаємо, за даними опитування, більшість українців вважають за потрібне притягувати до кримінальної відповідальності людей, які співпрацювали з окупаційною владою.
 
Крім того, ДБР розслідує понад 800 проваджень щодо зрадників та колаборантів. 256 фігурантам повідомлено про підозру, 168 оголошено у розшук.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button