Україна

Гарантії для України від G7 підтримали 25 країн


Гарантії для України від G7 підтримали 25 країн

Мова йде про довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки, нагадав Андрій Єрмак.

Декларацію щодо гарантій безпеки для України, яку погодили на саміті НАТО у Вільнюсі лідери G7, підтримали вже 25 країн. Про це сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону у п’ятницю, 18 серпня.

“Ми вже узгоджуємо початок консультацій з іншими партнерами. Цього тижня число країн, які доєдналися до вільнюської декларації, вже 25 і впевнений, що це число продовжить рости”, – сказав він.

Єрмак нагадав, що українська сторона хоче до кінця року підписати перші угоди.

Також він розповів, що нова зустріч радників по Формулі миру відбудеться не пізніше, ніж протягом місяця. На ній планується обговорити результати роботи 10 робочих груп, які працюють в Києві на рівні послів. Такий же формат зустрічей послів, які ініціювала Україна, буде відбуватися і в інших країнах.

“Розпочинають вже наступного тижня проводити такі зустрічі в США, Франції, Італії та багатьох інших країнах”, – додав керівник ОП.

Нагадаємо, на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки. До цієї декларації G7 може приєднатися будь-яка країна, яка на двосторонньому рівні офіційно погодиться надати ті чи інші гарантії Україні.

Як відомо, на липневому саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button