Україна

Франція підтримала право України бити вглиб Росії


Франція підтримала право України бити вглиб Росії

Представник Франції при ООН заявив, що Росія розуміє лише баланс сили, тому Київ має отримати можливість завдавати далекобійних ударів по РФ.

Франція підтримує право України завдавати ударів по військомим цілям на території Росії. Про це під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН заявив постійний представник Франції Ніколя де Рів’єр, передає Укрінформ.

Засідання Радбезу ООН відбулося у середу, 30 серпня, на запит Росіїу зв’язку з постачанням Україні західного озброєння.

Рів’єр наголосив, що Україна потребує можливості бити по військових об’єктах, з яких завдаються удари по Україні.

“Росія завдає ударів по прикордонних регіонах України із військових обʼєктів, розташованих за російським кордоном. Українці мусять мати змогу вражати обʼєкти, з яких Росія чинить свою агресію. Українці мають нейтралізовувати військові цілі, безпосередньо залучені до проведення операцій проти них. Це – використання Україною свого права на самооборону, яку не обмежується територією України”, – сказав Рівʼєр.

Він наголосив, що Франція “продовжить надавати Україні військову допомогу, необхідну їй для захисту території та повітряного простору відповідно до статті 15 Статуту ООН”.

“Росія явно розуміє лише баланс сили”, – зазначив дипломат.

Раніше ми повідомляли, що британський постпред при ООН наголосив, що Україна має право на самозахист від нападів Росії, зокрема “проєктуючи силу” на територію ворога.

Як повідомлялося, постпред України в ООН Сергій Кислиця в четвер, 29 серпня, закликав членів Радбезу розглянути ухвалення рішення про дозвіл для України завдавати далекобійних ударів вглиб РФ по легітимних цілях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + fourteen =

Back to top button