Україна

Федоров показав систему окопної РЕБ, яка глушить російські FPV-дрони


Федоров показав систему окопної РЕБ, яка глушить російські FPV-дрони

Система генерує білий шум у радіочастотному діапазоні 850–940 МГц, і FPV-дрон втрачає звʼязок з оператором і стає некерованим.

Віцепремʼєр Михайло Федоров повідомив, що учасники кластера Brave розробили систему окопної РЕБ AD Counter FPV, яка блокує радіочастоти для російських FPV-дронів.

Система генерує білий шум у радіочастотному діапазоні 850–940 МГц, і FPV-дрон втрачає звʼязок з оператором і стає некерованим. Радіус її роботи  від 250 метрів, якщо відстань між дроном та оператором дрона – 3 000 м.

Система швидко починає працювати після увімкнення, їй для цього потрібно не більше 0,5 секунди. Вона легка, без акумулятора важить 3 кг, має триногу, тому її зручно встановлювати на машини.

За словами Федорова, обладнання вже активно використовують українські захисники.

Він додав, що за запитом військових розробники створили ще одну модифікацію AD Counter FPV – у формі рюкзака. Її також активно використовують на фронті.

 Розроблено систему окопної РЕБ. Фото: Михайло Федоров

Нагадаємо, куленепробивна автоматизована система під кулемети ШаБля, що допомагає бійцям дистанційно знищувати ворога, перейшла зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава.

Раніше повідомлялося, що в Україні тестують безпілотного робота D-21-11, який здатен виконувати бойові завдання в гарячих точках. Також в Україні розпочалось тестування бойового робота Лють, якого можна застосовувати для штурму чи оборони позицій.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button