Україна

Евакуація дипломатів – у Польщі ще не ухвалювали рішення – 1News


Фото з відкритих джерел

Заступник глави польського МЗС також повідомив, що Польща готує місця для можливих біженців з України у випадку агресії РФ

“Ми постійно стежимо за ситуацією. І якщо буде нагальна потреба евакуювати посольство, то ми, звичайно, приймемо таке рішення”, – заявив Пшидач.

За його словами, розроблено відповідні плани дій у такій ситуації. Також заступник міністра підкреслив, що польські дипломати і консули мають ще інші завдання, аби постійно думати про свою евакуацію.

На питання щодо безпеки членів сімей польських дипломатів Пшидач відповів, що про них подбали і їм ніщо не загрожує.

1News за темою: Усі посольства країн Євросоюзу продовжать діяльність у Києві, – Маасікас

Також заступник глави польського МЗС повідомив, що Польща готує місця для можливих біженців з України у випадку агресії РФ. Він зазначив, що станом на сьогодні воєводи готують перелік місць, де може бути розміщено потенційних біженців, вирішують питання з харчуванням. Дипломат додав, що цим питанням займається МВС країни.

Оцінюючи безпекову ситуацію навколо України, Пшидач підкреслив, що президент США Джо Байден “може мати рацію”, коли каже, що наступ РФ в Україні може статися найближчими днями. Втім, у цьому контексті він не виключив дезінформаційних дій з боку Росії.

Нагадаємо, 14 лютого речник польського уряду Пьотр Мюллер в інтерв’ю Polsat News заявив, що Польща наразі не планує евакуацію своїх дипломатів із України.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button