Україна

Екс-міністр Кабміну зайнявся продажем вживаних авто в кредит

Колишній міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет починає розвивати новий бізнес – продаж автомобілів з пробігом у розстрочку. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

«Хочу вам розповісти про новий бізнес в Україні, в який я інвестував – вживані авто на виплат. Дуже крутий ринок виявився, між тим», – пише екс-міністр.

Він зазначив, що компанія має назву PlanetAvto. Нею займаються його колишні колеги.

«Зараз компанія обслуговує кредитний портфель близько 1 млрд. гривень. Я хотів би, що ми збільшили його до 10 млрд. гривень за 1-3 роки», – повідомив Дубілет.

Екс-міністр додав, що на сайті PlanetAvto буде публікуватися інформація про авто, які можна купили на виплат.

«Перед тим, як публікувати інформацію про автомобіль, ми проводимо його перевірку за допомогою спеціального обладнання – перевіряємо, чи не битий він, чи немає поломок. Також у нас є майданчики по всій Україні, де покупці зможуть подивитись на авто офлайн», – повідомив Дубілелет.

За його даними, ринок кредитування вживаних авто повинен сильно збільшитися. «Банкіри-старожили пам’ятають, що до 2008 року в кредит продавалась приблизно кожна п’ята машина з пробігом. Зараз же такі продажі складають менше 1%», – додав Дубілет.

На зазначеному сайті журналісти 1News побачили, що авто продаються переважно зі ставкою у 24% на рік. Пропонується розстрочка на 60 місяців.

Back to top button