Україна

Зеленський оцінив перспективи обміну всіх на всіх


Зеленський оцінив перспективи обміну всіх на всіх

Обмін полоненими “всіх на всіх” можливий в межах Глобального Саміту миру, зазначив президент.

 
Обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й в межах Саміту миру. Про це заявив президент Володимир Зеленський  під час виступу перед прикордонниками в Хмельницькому в середу, 3 травня.
 
“Бажано обміняти всіх на всіх. Всі адекватні країни підтримують цей трек. У нас ідуть обміни, вони ідуть повільніше, ніж хотілося б. Про обмін “всіх на всіх” деякі кажуть: “тільки після закінчення війни”. Бо це є однією з умов закінчення війни. Я вважаю, що в нас є можливість спробувати це зробити раніше. Є практичний майданчик на Саміті миру 15-16 червня”, – сказав глава держави.
 
Нагадаємо, за словами Зеленського, в України є три пріоритетні питання на  Саміті миру: енергетична безпека, ядерна безпека; вільного судноплавства і не блокування морів і питання обміну “всіх на всіх” і повернення українських дітей, які були силою депортовані в Росію.
 
Як відомо, Саміт миру пройде 15-16 червня у Швейцарії. Українська сторона очікує, що у цьому заході візьмуть участь 80-100 країн світу.

На початку лютого Україна повернула з російського полону ще 100 захисників, чимало з них перебували в полоні майже два роки. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що російська сторона затримує обмін полоненими. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button