Україна

Два українські вузи потрапили до рейтингу найкращих за ознакою працевлаштування випускників

Два українських вузи-Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченко та Київський політехнічний інститут – потрапили до рейтингу кращих навчальних закладів за ознакою працевлаштування випускників 2022 року. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Зазначається, що українські університети включені до підсумкової опублікованої таблиці, що містить 550 кращих вищих навчальних закладів з точки зору можливостей працевлаштування після закінчення навчання. Зокрема, КНУ імені Тараса Шевченка зайняв позицію в діапазоні 301-500, а КПІ зумів вперше з’явитися в цьому рейтингу в позиціях 501+.

QS Quacquarelli Symonds є укладачем рейтингів університетів з 2004 року. Тоді був опублікований перший рейтинг кращих університетів світу QS World University Rankings.

Рейтинг кращих університетів світу за можливостями працевлаштування випускників QS-QS Graduate Employability Rankings – це найбільш детальний порівняльний аналіз роботи, яку ведуть вузи зі створення сприятливих умов для подальшого отримання бажаної професії. Університети оцінюються за критеріями наявності партнерських відносин з роботодавцями( включаючи стажування), кількістю лідерів в окремих галузях серед випускників, частотою присутності роботодавців на території кампусу та рівнем працевлаштування випускників, який враховує місце розташування навчального закладу.

Back to top button