Україна

Допомогу Україні підтримують 47% американців


Допомогу Україні підтримують 47% американців

Частка американців, які вважають, що США надають занадто велику підтримку Україні, неухильно зростала протягом війни, особливо серед республіканців.

Результати опитування Pew Research Center свідчать, що 47% американців вважають, що допомога США для України має лишатися на попередньому рівні або бути посилена.

31% американців вважають, що Сполучені Штати надають занадто багато допомоги Україні в її боротьбі з Росією, тоді як близько половини вважають, що США надають достатній обсяг підтримки (29%) або недостатній (18%).

Як зазначається, частка американців, які вважають, що США надають занадто велику підтримку Україні, неухильно зростала протягом війни, особливо серед республіканців.

48% республіканців та прореспубліканськи налаштованих громадян вважають, що США надають занадто багато допомоги Україні. Ця частка дещо зросла порівняно з червнем, коли таких було 44%, і є значно вищою, ніж на попередніх етапах війни.

Разом з тим, 16% демократів і прихильників демократів вважають нинішній рівень американської допомоги надмірним. Близько чотирьох з десяти демократів (39%) вважають, що США надають правильний обсяг допомоги, тоді як близько чверті (24%) вважають, що США надають недостатньо допомоги.

Опитування свідчить, що партійні розбіжності щодо допомоги Україні стали ширшими. У перші тижні війни республіканці лише на 4 відсоткові пункти частіше, ніж демократи, заявляли, що США надають Україні забагато допомоги (9% проти 5%). Сьогодні республіканці на 32 пункти частіше говорять про це.

Шість з десяти американців, включаючи аналогічні частки республіканців (62%) і демократів (61%), кажуть, що стежать за новинами про вторгнення досить уважно.

Нагадаємо, у Сенаті США заблокували винесення на голосування законопроєкту про додаткове фінансування військової допомоги Україні.

За словами координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, відмова підтримувати Україну може закінчитися для США тим, що доведеться проливати кров американців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button