Світ

США оголосили нові масштабні санкції проти Росії

США оголосили нові масштабні санкції проти Росії

Фото: РМК

Мільярдер Ігор Алтушкін і його Російська мідна компанія тепер під санкціями

Санкції націлені проти російської промислової бази, фінансових інститутів і постачальників технологій, пояснили у Вашингтоні.

Влада США суттєво розширила санкції проти Росії, додавши до “чорного списку” майже 70 фізичних та 100 юридичних осіб. Про це повідомив американській Мінфін у четвер, 14 вересня.

Вказано, що сьогоднішні обмеження зосереджені на особах, які отримують вигоду від війни Росії проти України та підтримують дії Кремля. Санкції націлені проти російської промислової бази, фінансових інститутів, постачальників високотехнологічних товарів та товарів подвійного призначення.

Під санкції потрапили Російська мідна компанія, Автоваз, Москвич, Об’єднана металургійна компанія, Соллерс, банк Ак Барс, Росавтодор, Трансмашхолдінг, ТОВ Арктік енерджис, Арктік Логістик, Перлина Арктики, Grib Diamonds, АГД Даймондс, група ГАЗ, Автодор, Globaltrans, Трансмашхолдинг, Воркутавугілля та ще кілька російських гірничодобувних підприємств, Ростелеком-Солар та інші.

Також під санкціями опинилися компанії із Бельгії, ОАЕ, Словенії, Туреччини, ЦАР і два плавучі танкера-сховища під прапором Панами.

Персональні обмеження торкнулися переважно росіян, серед яких принаймні три мільярдера: Іскандар Махмудов, Андрій Бокарєв і Ігор Алтушкін. Також під санкції потрапили двоє естонців, один громадянин Туреччини і одна особа з подвійним громадянством РФ та Грузії.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росії нібито “вдалося подолати санкційний тиск” і тепер вона здатна виробляти більшу кількість ракет, ніж до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

ЄС продовжив санкції за війну Росії проти України

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button