Україна

До ув’язненого Саакашвілі не допускають особистого лікаря, – Уповноважений з прав людини

До громадянина України Міхеіла Саакашвілі не допускають особистого лікаря Ніку Кіпшидзе. Про це 1News повідомила прес-служба  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Як стало відомо під час зустрічі Уповноваженого з лікарем, яка відбулася вчора ввечері, інколи лікар змушений очікувати по 5-7 годин біля входу до в’язниці N 18, а дозвіл на відвідування отримує лише у випадках погіршення стану здоров’я Міхеіла Саакашвілі.

«Під час останнього відвідування в аналізах Міхеіла було виявлено критично низький рівень калію, дефіцит якого призводить до погіршення роботи сердцево-судинної системи. Стабілізувати стан його здоров’я можна лише медичними препаратами, але через недопуск особистого лікаря, Міхеіл відмовився їх приймати», – повідомила Людмила Денісова.

За словами лікаря, Міхеіл готовий виконати рішення ЄСПЛ та припинити голодування, якщо його буде поміщено до багатопрофільної цивільної лікарні для проходження реабілітації після голодування.

Ніка Кіпшидзе підтвердив висновки медичних експертів центру «Емпаті» та Народного захисника Грузії, що у медзакладі в’язниці N 18 не може бути забезпечено проведення усіх необхідних заходів для виведення Міхеіла із голодування. Більш того, у Грузії, на його думку, відсутні спеціалісти-лікарі, які мають відповідний досвід та фах.

«Після завершення зустрічі о 23:00, Ніка повернувся до в’язниці чекати на можливість допуску до Міхеіла Саакашвілі. Двогодинне очікування не дало результатів – дозвіл на відвідування так і не був наданий. Сьогодні Ніка Кіпшидзе продовжуватиме спроби побачити Міхеіла», – повідомила Людмила Денісова.

Back to top button