Цікаве

Стало відомо, скільки Саакашвілі витрачає на готель у центрі Львова (фото)

Вартість проживання екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі в готелі «Леополіс» у Львові може коливатися від 5000 до 15 000 гривень на добу.

Готель “Леополіс” розташований у центрі Львова, за 100 метрів від площі Ринок.

Сайт Booking повідомляє, що доба проживання у стандартному номері «Леополісу» на дати 12-13 вересня коштує 6027 гривень. Двомісний “Твін” – від 6264 гривень на добу.

При цьому двомісний номер на більш пізні дати, наприклад 22-23 вересня, коштує значно дешевше – від 4860 гривень на добу.

Скоріше за все така різниця в ціні пояснюється тим, що з 13 по 17 вересня у Львові проходитиме Форум видавців, а отже попит на готельні номері буде підвищений.

Номер люкс на дати 12-13 вересня за добу обійдеться у 12 229 гривень. В той же час за представницький люкс, площею 75 м кв., доведеться викласти 15 302 гривень на добу.

Як передавало інформаційне агентство «УНІАН», під час спілкування із журналістами Саакашвілі заявив, що у нього вистачить грошей, щоб оплатити готель.

«Ніяких особливих апартаментів у нас тут немає. Коли я сюди приїхав, були готові номера… Я оплачу номер в «Леополісі», у мене грошей на це вистачить. Грошей на машину у мене теж вистачить, але на літаках я більше літати не можу – паспорту немає. Я буду їздити по території України і по дорозі заїду до суду, щоб відстояти свої права. Але, щоб ви розуміли: якщо головне питання – як я плачу за номер в «Леополісі», я думаю, що у людей є більш важливі питання», – сказав він.

Після того, як Саакашвілі дізнався у журналістки, що вона представляє телеканал ICTV, заявив: “ICTV? Пінчук? Тоді все зрозуміло. Мій номер коштує менше, ніж одна доза пінчуківської кішки. У нього кішка їсть за одну посадку на більше грошей, ніж коштує мій номер”.

У 2010 році готель “Леополіс” було нагороджено премією World Travel Award у номінації “Провідний готель України”.
Готель “Леополіс” розміщений за 3 хвилини ходьби від Львівського оперного театру, костелу Єзуїтів і міської Ратуші.

10 вересня Михайло Саакашвілі з соратниками прорватися через державний кордон в Україну з Польщі. Зараз він разом з деякими депутатами та соратниками по партії перебуває у Львові.

Прес-секретар МВС Артем Шевченко заявив, що Михайло Саакашвілі незаконно знаходиться в Україні, однак підстав для його затримання наразі немає.

11 вересня Саакашвілі подав до міграційної служби заяву про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту. Також Саакашвілі заявляє, що його паспорт знаходиться у Президента України Петра Порошенка.

Під час «прориву» державного кордону із Саакашвілі були нардепи Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев’янко, Дмитро Добродомов та інші.

Back to top button