Україна

До Києва прибув віце-канцлер ФРН Роберт Габек


До Києва прибув віце-канцлер ФРН Роберт Габек

Габек прибув до Києва із невеликою делегацією представників німецького бізнесу. На порядку денному – відновлення України.

У Київ із несподіваним візитом прибув віце-канцлер Німеччини Роберт Габек. Це його перша поїздка до України після початку війни. Про це повідомляє Spiegel.

Зазначається, що Габек прибув до Києва із невеликою делегацією представників німецького бізнесу. На порядку денному – відновлення України, яка перебуває у стані війни з РФ, та співпраця в енергетичному секторі.

Після прибуття до Києва Габек заявив, що його візит може дати Україні чіткий сигнал, “що ми віримо, що вона переможе, що вона буде відновлена, що Європа зацікавлена не лише у необхідності, а й що Україна і в майбутньому буде економічно сильним партнером”.

За його словами, “бізнес-делегація дає Україні надію на відновлення після війни”.

Габек повідомив, що його нинішня поїздка насправді була запланована восени минулого року, але її довелося відкласти через зимовий наступ військ РФ.

Як заявив президент Федерації німецької промисловості (BDI) Зігфрід Руссвурм, який супроводжує Габека як одного з кількох представників бізнесу, поїздка в Україну – це “сигнал для українців про те, що німецька економіка також підтримує їх”.

За його словами, багато німецьких компаній, як і раніше, працюють в Україні, і важливо розуміти їхні проблеми та зосередитися на відновленні країни.

“І це нарощування починається зараз, а не після мирної угоди”, – зазначив Зігфрід Руссвурм.

Нагадаємо, віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек раніше заявляв, що через війну в Україні Німеччина теж платить ціну – країна стане біднішою.

Також повідомлялося, що віце-канцлер Німеччини відмовлявся спрямувати в Україну танки.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button