Події

Повідомлено про підозру військовослужбовцю рф за вбивство охоронця NOVUS у Бучі …

Повідомлено про підозру військовослужбовцю рф за вбивство охоронця NOVUS у Бучі

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора військовослужбовцю рф – старшому навіднику 1-ї самохідної артилерійської батареї у складі 76-ї десантно-штурмової дивізії рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

???? За даними слідства, 27 лютого 2022 року під час руху колони російських військ у м. Буча, старший офіцер рф за допомогою радіозв’язку, що поширювався на бойові машини батареї, віддав наказ ідентифікувати всіх осіб, які були одягнені в чорний одяг, як ворогів.

???? Цим наказом він порушив принцип розрізнення, так як велика кількість цивільного населення могла мати атрибути чорного кольору. Така «ідентифікація ворога» могла спричинити випадкові втрати життя серед цивільного населення та поранення цивільних осіб.

???? Військовослужбовці рф помітили біля магазину NOVUS у м. Буча місцевого жителя. Він працював там охоронцем та був одягнений в службовий одяг чорного кольору з позначенням «Охорона NOVUS».

???? Чоловік не мав зброї та не становив ніякої загрози для окупантів, але ті вирішили виконати злочинний наказ та відкрили вогонь із автоматичної вогнепальної зброї по цивільній особі. В результаті таких дій російських військових чоловік отримав поранення, від якого помер.

???? На даний час встановлюються інші особи, причетні до вчинення цього злочину.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України.

Back to top button