Україна

До гарантій безпеки для України приєдналися нові держави – Зеленський


До гарантій безпеки для України приєдналися нові держави - Зеленський

Лідери країн G7 погодили декларацію щодо гарантій безпеки для України. До неї можуть долучитися всі держави, які бажають взяти на себе відповідні зобов’язання щодо надання гарантій безпеки нашій країні.

Ще шість країн за першу добу після саміту НАТО у Вільнюсі приєдналися до декларації про майбутні гарантії безпеки для України. Про це у четвер, 13 липня, заявив президент України Володимир Зеленський. 

Він вказав, що мова йде про Чехію, Данію, Нідерланди, Норвегію, Іспанію та Швецію. 

“Дуже вдалу нашу домовленість щодо гарантій безпеки для України на шляху в НАТО продовжуємо підготовкою договорів з країнами. Двосторонніх договорів. Минула лише доба після Вільнюса, а до семи найбільших демократій світу, із якими ми вчора погодили гарантії безпеки, приєдналися вже шість країн”, – сказав президент.

При цьому Зеленський заявив, що впевнений у тому, що коло гарантів буде збільшуватися.

“Україна та Сполучені Штати вестимуть перелік держав, які будуть приєднуватися до нашої спільної з “Великою сімкою” декларації про гарантії безпеки на шляху в НАТО”, – відзначив глава держави.

Також український лідер повідомив, що провів нараду з керівниками СБУ, військової і зовнішньої розвідок (ГУР і СЗР) щодо ситуації на фронті, а також з міжнародниками щодо результатів саміту НАТО у Вільнюсі.

Зеленський заявив, що результати саміту НАТО у Вільнюсі для України добрі, але не ідеальні. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button