Україна

Десять окупаційних чиновників із Криму отримали підозри


Десять окупаційних чиновників із Криму отримали підозри

Після окупації півострова, у 2014 році, підозрювані будували кар’єру на різних посадах в окупаційній адміністрації.

Повідомлено про підозру 10 кримським чиновникам, які погодилися на співпрацю з окупантами. Про це 26 липня повідомила Прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

“Встановлено, що після окупації півострова, у 2014 році, підозрювані будували кар’єру на різних посадах в окупаційній адміністрації. Починаючи з 2022 року вони добровільно обійняли посади в незаконно створених “уряді Республіки Крим” та “органах місцевого самоврядування”, – йдеться у повідомленні.

Йдеться про “першого заступника міністра житлової політики та державного будівельного нагляду Республіки Крим”, “першого заступника міністра культури Республіки Крим”, а також “заступників голів адміністрації” різних міст півострова.

На своїх посадах підозрювані безпосередньо опікуються реалізацією політики окупаційної влади РФ, активно поширюючи ідеї “руского міра” і виконуючи інші обов’язки, спрямовані на забезпечення функціонування влади окупантів на півострові. Їм інкриміновано колабораційну діяльність. Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, до суду передано справи щодо 14 суддів з тимчасово окупованого Криму за обвинуваченням у державній зраді.

Раніше повідомлялося, що колишню суддю з тимчасово окупованого Джанкоя (Крим) за державну зраду засудили до 12 років ув’язнення з конфіскацією всього належного їй майна.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 4 =

Back to top button