Україна

Держдеп США – Потрібно зміцнювати східний фланг НАТО – новини

Нед Прайс
Фото з відкритих джерел

Прессекретар Держдепу Нед Прайс заявив, що США спільно з союзниками продовжують готуватися до можливї подальшої агресії з боку РФ

У Державному департаменті США однозначно згодні з тим, що прийшла пора почати зміцнення східного флангу НАТО на тлі загрози з боку Російської Федерації. Дипломатичний шлях вирішення кризи навколо України поки що не спрацював так, як це очікувалося на Заході. Про це заявив прессекретар Держдепу Нед Прайс на брифінгу.

Відповідаючи на запитання кореспондента про те, чи не прийшла пора почати зміцнення східного флангу НАТО, Нед Прайс сказав, що такі заходи “однозначно” необхідні.

“Ми говоримо про це вже кілька тижнів, і насправді ми зробили конкретні кроки, деякі з яких були оголошені Міністерством оборони, щодо приведення тисяч американських військовослужбовців, в стан підвищеної готовності в разі необхідності”, – сказав Прайс.

За його словами, США спільно з союзниками, в тому числі з країнами, що знаходяться на східному фланзі Північноатлантичного альянсу, продовжують готуватися до можливї подальшої агресії з боку РФ.

“Ми продовжимо робити кроки, щоб посилити – в оборонному плані – східний фланг НАТО, тому що ми згодні з тим, що це важливо”, – підкреслив Нед Прайс.

Новини за темою: США перевели військових у стан підвищеної готовності для підсилення НАТО


[ad_2]
Source link

Back to top button