Україна

Депутата, що літав на зустріч із Лукашенком, виключили з фракції «Слуга народу»

Народний депутат України Євгеній Шевченко був виключений з фракції «Слуга Народу». Відповідне рішення ухвалено більшістю голосів, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення прес-служби партії.

Зазначається, що були зібрані всі необхідні підписи. Незабаром документи будуть передані керівництву Верховної Ради для оголошення в залі.

Сам депутат вже відреагував на рішення і з його реакції зрозуміло, що його виключили з партії через позицію щодо підтримки влади Білорусі і Олександра Лукашенко зокрема.

«Дякую колишнім колегам. Я радий такому рішенню. Я депутат, якого обрали люди. Я не буду міняти свою позицію на догоду деяким політикам і завдаючи шкоди інтересам моєї держави», – написав Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

«Я повторював і повторюю – з сусідами потрібно дружити. Білорусь – наш стратегічний партнер. А Олександр Лукашенко – президент Білорусі. Стабільність сусідньої держави – це запорука спокою України», – висловив свою позицію депутат.

Нагадаємо, 20 квітня народний депутат Євгеній Шевченко провів зустріч з Олександром Лукашенком у Палац Незалежності в Мінську.

Вітаючись, Лукашенко сказав, що йому приємно познайомитися з українським депутатом.

«Виявляється, є в Україні ще люди, які поважають білорусів», – сказав він. На це Шевченко відповів, що «не просто поважають, а люблять».

Шевченко зазначив, що він давно мріяв про знайомство з Лукашенком і приємно вражений зустріччю.

В той же час лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що ані партія, ані держава не відправляла Євгенія Шевченка на офіційні переговори до Білорусі і це його особиста ініціатива.

Додамо, що Євгеній Шевченко був одним з перших, хто в Україні привітав Лукашенка з перемогою на виборах. Більшість депутатів Верховної Ради засудили дії Шевченка.

Зазначимо, що у неділю, 23 травня, в аеропорту Мінська затримали засновника опозиційного до влади Лукашенка видання Nexta Романа Протасевича.

Літак компанії Ryanair, на борту якого перебував Протасевич, здійснив аварійну посадку в Національному аеропорту Мінська. Причиною екстреної посадки став сигнал про мінування. Сам літак прямував з Афін до Вільнюса.

Після того як літак перевірили, на його борту вибуховий пристрій не виявили. Однак всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник Nexta, журналіст Роман Протасевич.

Перед вильотом журналіст повідомив, що помітив за собою стеження.

Як повідомляє портал TUT.by, засновник Nexta Протасевич проходить обвинуваченим за такими статтями:

ч. 3 ст. 130 (вчиненні умисних дій, спрямованих на порушення соціальної ворожнечі за ознакою професійної приналежності);

ст. 293 (організація масових заворушень);

ст. 342 (організація групових дій, грубо порушують громадський порядок).

Back to top button