Україна

Тільки 17 народних депутатів взяли участь в 100% голосувань у лютому

Комітет виборців України проаналізував показники участі народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради в лютому. За даними КВУ 23 народні депутати пропустили 90% голосувань парламенту за місяць, повідомила 1News прес-служба організації.

фото 1News

Зазначається, що із них 7 депутатів не проголосували жодного разу. Це Т. Козак («Опозиційна платформа За життя»), О. Скічко (він був призначений головою Черкаської ОДА і ще не склав депутатських повноважень – ред.)), І. Колихаєв («За майбутнє»), С. Івахів («За майбутнє»), О. Довгий (позафракційний), Н. Піпа («Голос»), В. Столар («Опозиційна платформа – За життя»).

С. Льовочкін («Опозиційна платформа За життя») взяв участь в 0,28% голосувань, Г. Третьякова («Слуга Народу») взяла участь в 0,85% голосувань, Р. Кузьмін («Опозиційна платформа – За життя») – 1,1% голосувань, Ф. Христенко («Опозиційна платформа – За життя») – 1,7% голосувань, Ю. Солод («Опозиційна платформа – За життя») – 1,7% голосувань.

Мова йде як про депутатів, які загалом були відсутні на засіданнях Ради в лютому, так і про тих депутатів, які були присутні в Раді, однак участі в голосуваннях не брали (не натискали «за», «проти» чи «утримався»).

Найнижчі показники голосувань в депутатів ОПЗЖ, які в середньому взяли участь в 47% голосувань Ради за місяць. Депутати групи «За майбутнє» взяли участь в 60% голосувань, «Батьківщини» – 70%, «Голосу» – 76%, «Довіри» – 78%. Найактивніше голосували депутати «Слуги Народу» – 88% та «Європейської солідарності» – 81%.

Лише 17 із 422 народних депутатів взяли участь в 100% голосувань ВР. Це С. Штепа, Ю. Здебський, М. Павлюк, М. Лаба, В. Захарченко, В. Гевко, М. Дирдін, Д. Любота, В. Воронов, О. Бакумов, С. Вельможний, А. Задорожний, О. Кузнєцов, М. Безугла, А. Клочко, М. Стефанчук, В. Неклюдов.

Всього за місяць відбулося 352 голосування під час яких було прийнято 96 законодавчих актів.

Back to top button