Україна

Депутат від «Слуги народу» з`їздив на аудієнцію до Лукашенка: в партії про це не знали

Народний депутат від партії «Слуга народу» Євгеній Шевченко провів зустріч з Олександром Лукашенком у Палац Незалежності в Мінську. Відповідне відео оприлюднив Телеграм-канал «Пул Первого», а також білоруське видання «Белта».

Вітаючись, Лукашенко сказав, що йому приємно познайомитися з українським депутатом.

«Виявляється, є в Україні ще люди, які поважають білорусів», – сказав він. На це Шевченко відповів, що «не просто поважають, а люблять».

«Знаю, що відбувається в моїй рідній Україні. Ви знаєте моє ставлення до України – не тільки як президента, а й моє особисте ставлення. Тому дуже важлива ця наша зустріч як такий добрий сигнал. Я сподіваюся, що це буде добрим сигналом, виходячи з того, що я знаю про вас і вашу позицію щодо українсько-білоруських відносин і взагалі стосовно Білорусі», – додав Лукашенко.

Шевченко зазначив, що він давно мріяв про знайомство з Лукашенком і приємно вражений зустріччю.

В ході переговорів Шевченко та Лукашенко обговорили події на Донбасі, про економіку та про взаємовідносини країн.

В якийсь момент Шевченко заявив, що більше третини укрїнців хотіли б бачити Лукашенка президентом України.

В той же час лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що ані партія, ані держава не відправляла Євгенія Шевченка на офіційні переговори до Білорусі і це його особиста ініціатива.

«Народний депутат Шевченко не був делегований фракцією, партією “Слуга народу”, Міністерством закордонних справ чи Офісом президента на проведення будь-яких перемовин з офіційними особами Білорусі. Він також не перебуває у складі парламентської делегації до Республіки Білорусь. Відповідно, всі зустрічі, які він проводить чи буде проводити, є його особистою ініціативою. Він діє як приватна особа, а не представник держави», – зазначив Корнієнко.

Він додав,  що із депутатом буде проведена відповідна бесіда, адже Україна чітко висловила свою позицію щодо подій в Білорусі. Корнієнко мав на увазі прийняту Верховною Радою постанову щодо невизнання виборів Президента Білорусі демократичними.

Нагадаємо, Євгеній Шевченко був одним з перших, хто в Україні привітав Лукашенка з перемогою на виборах. Більшість депутатів Верховної Ради засудили дії Шевченка.

Back to top button