Україна

Депутат від «Слуги народу» пропонує звільняти лікарів, які відмовляються від щеплення проти коронавірусу

Депутат Верховної Ради від «Слуги народу» Дмитро Гурін виступає за звільнення лікарів у разі їх відмови від вакцинації. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє 1News.

Гурін з посиланням на слова завідуючої одного з відділень Київського інституту пульмонології зазначив, що на щеплення погодилися там 20% лікарів.

«У Київському інституті пульмонології (!) За словами завідуючої одним з відділень щепитися погодилися 20% лікарів. Сама завідувачка вже двічі хворіла на ковід але «не відчуває внутрішньої впевненості в необхідності вакцинації. Що це означає на практиці? 80% «лікарів» потрібно звільнити, а їх зарплату віддати 20%», – написав депутат.

На його думку, люди, які не вважають за потрібне вакцинуватись, не можуть вважатися лікарями, тому, якщо їх звільнять, залишаться працювати справжні лікарі.

Згодом Гурін доповнив свій допис тим, що лікар може відмовити від вакцинацію з двох причин: алергічна реакція або ж наявність антитіл.

«Якщо людина керується власними уявами замість науки «медицина», вона не може працювати лікарем — бо це спеціальна професія з обмеженим доступом, для людей, які керуються наукою, а не віщими снами», – вважає Гурін.

Він додав, що пропонує не звільняти лікарів, які відмовляються від вакцинації, а «відстороняти від професії з обмеженим доступом людей, які не відповідають кваліфікації лікаря».

Back to top button