Україна

ДБР провело обшуки у членів партії “Європейська солідарність”

Обшуки проводили у справі Порошенка

Правоохоронці провели обшуки у низки членів партії “Європейська солідарність”.

Про це повідомив керівник центрального штабу партії Олександр Турчинов на брифінгу, – інформує 1News.

“Сьогодні о сьомій годині ранку відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема обшукували оселю помічника (п’ятого – Ред.) президента, надзвичайно і повноважного посла Юрія Оніщенка. Також обшукували ексдепутата Сергія Березенка, й інших наших колег”, – розповів він.

За словами Турчинова, правоохоронці “шукали документи, пов’язані з вугіллям 2014 року, але нічого не знайшли”.

На його думку, метою обшуків було не збирання доказової бази, а “терор, залякування та демонстративне приниження”.

Водночас співголова фракції “Євросолідарність” у Верховній Раді України Ірина Геращенко заявила, що обшуки, всупереч законодавству, проводилися за відсутності адвокатів.

“Ми розцінюємо ці замовні дії влади як свідому провокацію проти нашої політичної команди, системний тиск, залякування, психологічні тортури. Спробу дестабілізувати опозицію і її лідера, Петра Порошенка”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

У Державному бюро розслідувань (ДБР) підтвердили факт обшуків у справі щодо постачання вугілля з непідконтрольної уряду території Донбасу та сприяння самопроголошеним “ЛНР” і “ДНР”, які в Україні визнані терористичними організаціями.

“29 грудня слідчими ДБР на підставі відповідних ухвал слідчого судді проведено ряд обшуків за місцями можливого зберігання речей чи документів, що мають значення для кримінального провадження”, – йдеться в повідомленні Бюро.

Водночас у ДБР не уточнили, де саме відбулися обшуки.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button