Події

На Прикарпатті підозрюють співробітника військкомату, який налагодив протипр…

На Прикарпатті підозрюють співробітника військкомату, який налагодив протиправну схему фіктивної військової служби

????За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

????За даними слідства, капітан організував та забезпечив фіктивне проходження служби у ввіреному йому підрозділі для семи осіб, пов’язаних із місцевим футбольним клубом. Вони «служили» на посадах стрілків, санітарів, водіїв-електриків.

????Встановлено, що cлужбовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд.

????При цьому солдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення – їм безпідставно нарахували майже 1,5 млн грн.

????Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади, перевіряється причетність до протиправних дій інших осіб. Крім цього, в рамках кримінального провадження буде надана правова оцінка діям псевдосолдатів.

????Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – ДБР та УСР в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Back to top button