Україна

Данія виділить на реконструкцію України $90 млн


Данія виділить на реконструкцію України $90 млн

Датське МЗС зазначає, що особлива увага приділяється портовому місту Миколаєву та Миколаївській області.

Данія оголосила, що направить 615 млн крон (90 млн доларів) на реконструкцію України. Ці фінанси підуть “на відновлення шкіл, лікарень та поліклінік, бомбосховищ, водо-, тепло- та енергопостачання, а також на підтримку населення” у порушених конфліктом районах. Про це йдеться в заяві МЗС королівства, опублікованому в понеділок, 3 липня.

Датське відомство зазначає, що особлива увага приділяється портовому місту Миколаєву та Миколаївській області.

“Мета пакету – задовольнити нагальні потреби українців, які залишилися в країні під час війни, і водночас створити можливість для багатьох переміщених осіб повернутися до своїх будинків”, – зазначає міністерство.

У пакет також включено “засоби для запуску української економіки” та для реконструкції сільського господарства, енергетики та інформаційних технологій.


Зазначимо, що уряд Данії в березні цього року уклав угоду з парламентськими партіями про створення українського фонду у розмірі семи мільярдів крон (понад 1 млрд доларів) у 2023 році.

Зокрема, на військову підтримку – зброю, техніку та навчання мають направити 5,4 млрд крон ($778 млн). На громадянську допомогу – невідкладні гуманітарні зусилля та довгострокову реконструкцію – 1,2 млрд крон (173 млн доларів).

Нагадаємо, що у травні Данія збільшила фінансування фонду підтримки України на $2,6 млрд.

У червні стало відомо, що Данія виділить Україні ще $3,21 млрд допомоги впродовж 2023-2028 років.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button