Україна

Буданов розповів про ефективність морських дронів


Буданов розповів про ефективність морських дронів

Буданов назвав морські дрони ефективною зброєю для стримування. Україна вже освоїла серійне виробництво цих безпілотників.

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов заявив, що попри знищення російськими військовими частини морських дронів-камікадзе, які Україна використовує для ураження об’єктів біля Криму, ці безпілотники становлять проблему для окупантів. Про це він розповів в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

За його словами, морські дрони ефективні, адже є реальні нанесені втрати. До того ж, вартість такого безпілотника та вартість бойового корабля – неспівставні.

“Зрозуміло, 60%, може, навіть 70% вони (росіяни – ред.) знищують. Це правда. Немає чого тут, як то кажуть, приховувати. Проте ж для них проблема – у тих 30%”, – сказав глава ГУР.

Буданов розповів, що трапляються випадки, коли безпілотник знищують поруч із російським кораблем, і тоді корабель іде “на довготривалий ремонт”.

Він згадав випадок, коли морський скутер зайшов в акваторію бухти Севастополя. Його знищили при підході до фрегата Адмірал Ессен.

“Якщо подивитися спочатку на цю ситуацію – невдало, здавалося. Але від вибухової хвилі, оскільки його знищили приблизно у 100 метрах від корабля, а заряд досить таки потужний, і уламків було повністю пошкоджене радіоелектронне обладнання корабля, електроніка певна, антени, певні системи та гідроакустична система. І він пішов на 3,5 місяці на ремонт. 3,5 місяці простояв в доку”, – зазначив керівник ГУР.

Буданов назвав морські дрони ефективною зброєю для стримування.

“Це не є зброєю наступу. Зрозуміло, ними неможливо наступати. Але паралізувати діяльність флоту, що, зрештою, в принципі і сталося – це вже досягнуто. Кораблі далі, ніж за рейд Севастополя в північному напрямку, взагалі не ходять”, – заявив він.

Керівник ГУР додав, що Україна вже освоїла серійне виробництво цих безпілотників.

Нагадаємо, СБУ показала, як виглядають морські дрони.

Раніше повідомлялося, що CNN зняв сюжет про українські морські дрони.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button