Україна

Британія та Литва можуть допомогти вивезти з Одеси українські зерновози

Британія та Литва можуть допомогти вивезти з Одеси українські зерновози

Союзники допоможуть створити захисний коридор у районі Одеси для супроводу суден із зерном

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс обговорив створення захисного коридору з Одеси з міністром закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

 

Йдеться про створення захисного коридору в районі Одеси для супроводу суден, що експортують українське зерно, пише The Times 24 травня, посилаючись на власні джерела. Трасс схвалила ідею відправлення британських військових кораблів.

 

Співрозмовник видання зазначив, що щоб остаточно ухвалити це рішення, Лондон очікує на згоду з боку США. Також ідею має підтримати Туреччина, яка з квітня закрила протоку Босфор і Дарданелли для військових кораблів.

 

Коаліція охочих намагатиметься прорвати російську блокаду за кілька тижнів, надавши захисний коридор з Одеси через Босфор.

 

Є побоювання, що час для запобігання світовій продовольчій кризі спливає, і США також заявили, що відправляють ракети великої дальності для знищення російських кораблів.

 

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс сказав, що до коаліції можуть увійти деякі країни НАТО та інші країни, залежні від зерна.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button