Україна

Білорусь готує захід із викраденими дітьми – МЗС


Білорусь готує захід із викраденими дітьми - МЗС

Міністерство закликало дипломатичні представництва, які отримали відповідні запрошення в Мінськ – утриматись від участі в пропагандистській акції білоруського режиму.

Влада Білорусі планує організувати відвідування представниками іноземного дипломатичного корпусу так званих “місць проживання, навчання й оздоровлення” дітей, викрадених в тимчасово окупованих містах Лисичанськ та Сєвєродонецьк у Луганській області. Про це повідомило МЗС України у суботу, 30 вересня.

“Зазначений захід має на меті легалізацію незаконного переміщення українських дітей із тимчасово окупованих територій України. Відповідно до норм міжнародного права, примусова депортація дітей може кваліфікуватися як воєнний злочин”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що посадові особи Білорусі намагаються прикритись міжнародними представниками, щоб уникнути відповідальності.

Міністерство закликало дипломатичні представництва, які отримали відповідні запрошення в Мінськ – утриматись від участі в пропагандистській акції білоруського режиму.

“Як на рівні національного розслідування, так і в рамках розслідування Міжнародного кримінального суду, продовжимо роботу задля притягнення до відповідальності усіх осіб, які скоїли злочини проти українських дітей”, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Білорусь брала участь у депортації дітей з України, а не лише Росія.

А у серпні формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна продовжить вивозити дітей з України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button