Україна

Зеленський поговорив з новим прем’єром Нідерландів


Зеленський поговорив з новим прем єром Нідерландів

Україна може продовжувати розраховувати на фінансову, військову та політичну підтримку Нідерландів, запевнив Дік Схооф.

Президент Володимир Зеленський вперше провів переговори з новим главою уряду Нідерландів Діком Схоофом. Про це український лідер повідомив у Telegram в середу, 3 липня.

Відносини між нашими країнами ще ніколи не були такими міцними. Ми запланували нашу зустріч, щоб продовжити їхній розвиток. Україна розраховує на збереження лідерської ролі Нідерландів у пункті 7 Формули миру – Відновлення справедливості – та на розширення тренувальної місії українських пілотів, – написав Зеленський.

У свою чергу Дік Схооф пообіцяв продовжувати підтримку України. Про це він сказав у своїй промові у середу в Палаті представників, повідомляє Укрінформ.

“За кілька годин польоту звідси точиться жахлива війна, у якій людські життя не мають значення для Росії. Нашій країні також доводиться мати справу з іноземними хакерами та іншими спробами шпигунства, проникнення та іноземного впливу. Росія, Китай, Близький Схід – нестабільність чатує на Європу з усіх боків. А реальність така, що нам доводиться готуватися до сценаріїв, які довгий час були немислимі… Україна може продовжувати розраховувати на підтримку Нідерландів: фінансову, військову та політичну”, – сказав Схооф.

За його словами, стандарт НАТО у 2% на оборону досягнуто та законодавчо закріплено.

“Крім того, уряд Нідерландів виконуватиме всі міжнародні договори, які ми підписуємо, як у контексті ЄС, так і поза ним. Так, як і повинно бути”, – зазначив очільник уряду.

Схооф також підкреслив, що на міжнародному рівні Нідерланди були й залишаються надійним партнером у рамках ЄС та НАТО.

Нагадаємо, 2 липня у Нідерландах був приведений до присяги новий уряд на чолі з Діком Схоофом.

Попередній прем’єр-міністр Марк Рютте, який з 1 жовтня стане генсеком НАТО, обіймав прем’єрську посаду найдовше у сучасній історії Нідерландів – з 2010 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 7 =

Back to top button