Україна

Авіарейси компаній Європи страждають від перешкод GPS з боку Росії – ЗМІ


Авіарейси компаній Європи страждають від перешкод GPS з боку Росії - ЗМІ

Глушники GPS надсилають помилкові дані, які порушують найважливіший сигнал супутникової навігації, зазначає The Telegraph.

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великобританії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії. Цивільні пасажирські рейси постраждали через трансляцію підроблених сигналів, які спантеличують навігаційні комп’ютери авіалайнерів. Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Глушники GPS надсилають помилкові дані, які порушують найважливіший сигнал супутникової навігації, на який покладаються системи авіалайнера.

Помилкові передачі можуть включати неправдиву інформацію про висоту та місцезнаходження, що викликає попередження, покликані запобігти зіткненню авіалайнерів з горами або зниження нижче безпечної висоти в горбистих або міських районах.

Російський ексклав Калінінград, розташований на березі Балтійського моря, добре відомий серед екіпажів авіалайнерів як гаряча точка перешкод.

Нагадаємо, в березні літак ВПС Великобританії, на борту якого був міністр оборони Грант Шаппс, був атакований під час польоту неподалік Калінінграда. Його GPS-сигналу заважали приблизно 30 хвилин, коли літак прямував назад до Великобританії з Польщі.

У разі нападу Росії НАТО “нейтралізує” Калінінград першим – посол Литви

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + 1 =

Back to top button