Світ

Таджикистан вручив ноту протесту послу Росії

Таджикистан вручив ноту протесту послу Росії

Фото: АР (архівне фото)

Таджикистан вручив ноту протесту російському послу

МЗС Таджикистану вручило послу Росії Семену Григор’єву ноту проти обмеження прав таджицьких громадян.


Міністерство закордонних справ Таджикистану вручило ноту протесту російському послу Семену Григор’єву. Про це повідомляють росЗМІ в понеділок, 29 квітня.
 

У ноті констатувалася серйозна занепокоєність масовими випадками прояву негативного ставлення до громадян Таджикистану на території Росії, а також порушення їхніх прав і свобод.
 

У документі наголошується, що “такі дії застосовуються виключно щодо громадян Таджикистану, що несумісно з духом і традиціями таджицько-російських відносин”.

 

Раніше з послом РФ Семеном Григор’євим зустрівся заступник глави МЗС Таджикистану Содік Імомі. Тоді російській стороні також було висловлено стурбованість у зв’язку з необґрунтованими випадками відмови у в’їзді громадян республіки до Росії.

 

За даними МЗС Таджикистану, станом на 27 квітня в зоні тимчасового тримання в московському аеропорту Внуково перебували 954 громадянина Таджикистану, у тому числі студенти, які навчаються в російських вишах.

 

Нагадаємо, 22 березня в концертному залі Крокус Сіті Холл внаслідок теракту загинули понад 140 осіб, понад 180 постраждали. Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button