Цікаве

Тісто для локшини по-італійськи

Продукти для блюда

  • мука – 300 + 50 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • олія оливкова – 2 ст.л.
  • сіль — 0,5 ч.л.
  • вода – 1-2 ст.л.

Як готувати?

В чашу вбиваю яйца.

Додаю до них сіль та оливкову олію.

Якщо немає оливкової, використовуйте звичайну, соняшникову.

Поступово всипаю муку|борошно| і перемішую.

Залежно від розміру яєць, потрібно трохи більше або менше борошна, але повинна вийде така розсипчаста маса.

Акуратно, щоб не влити дуже багато, додаю воду і вимішую тісто.

Тісто має вийти пружним.

Викладаю його на робочу поверхню та вимішую ще кілька хвилин.

Щоб було легко розкачувати тісто, поділяю його на порційні шматочки.

Присипаю робочу поверхню борошном і розкочую кожен шматочок тіста дуже тонкий пласт.

Розрізаю пласт тіста на смужки.

Ширину смужок вибирайте на власний розсуд.

Я не люблю довгу локшину, яка звисає з виделки, тому нарізаю не надто широкі смужки.

Складаю смужки тіста один на одного і нарізаю тонкою соломкою.

Звичайно ж зараз є новомодні локшини, але я звик готувати локшину руками.

Та й смачніша вона в такому виконанні (моя думка).

Нарізану локшину викладаю в тацю і залишаю просушитися кілька годин.

За цей час перемішую кілька разів.

Ось так, додавши трохи оливкової олії та води, тісто набуває зовсім іншої консистенції і з ним легше працювати.

Як варити локшину знають усі.

Ставлю каструлю з водою на плиту та додаю сіль.

Як тільки вода закипить, викладаю локшину та помішуючи готую 5 хвилин.

Вимикаю плиту та накриваю каструлю кришкою.

Залишаю ще 1 хвилину та зливаю воду.

Сьогодні в мене локшина із в’яленими томатами.

Нарізаю дрібніші помідори і додаю до локшини, разом з маслом з баночки.

Перемішую та подаю до столу.

При необхідності можна посолити ще локшину, але як на мене, солі доданої у воду і в тісто, а також солі від помідорів цілком вистачає.

Подивитися як приготувати домашню локшину по-італійськи можна у відео. ДЯКУЄМО.

Відеоурок

Back to top button