Тісто для локшини по-італійськи
Продукти для блюда
- мука – 300 + 50 гр.
- яйця – 2 шт.
- олія оливкова – 2 ст.л.
- сіль — 0,5 ч.л.
- вода – 1-2 ст.л.
Як готувати?
В чашу вбиваю яйца.
Додаю до них сіль та оливкову олію.
Якщо немає оливкової, використовуйте звичайну, соняшникову.
Поступово всипаю муку|борошно| і перемішую.
Залежно від розміру яєць, потрібно трохи більше або менше борошна, але повинна вийде така розсипчаста маса.
Акуратно, щоб не влити дуже багато, додаю воду і вимішую тісто.
Тісто має вийти пружним.
Викладаю його на робочу поверхню та вимішую ще кілька хвилин.
Щоб було легко розкачувати тісто, поділяю його на порційні шматочки.
Присипаю робочу поверхню борошном і розкочую кожен шматочок тіста дуже тонкий пласт.
Розрізаю пласт тіста на смужки.
Ширину смужок вибирайте на власний розсуд.
Я не люблю довгу локшину, яка звисає з виделки, тому нарізаю не надто широкі смужки.
Складаю смужки тіста один на одного і нарізаю тонкою соломкою.
Звичайно ж зараз є новомодні локшини, але я звик готувати локшину руками.
Та й смачніша вона в такому виконанні (моя думка).
Нарізану локшину викладаю в тацю і залишаю просушитися кілька годин.
За цей час перемішую кілька разів.
Ось так, додавши трохи оливкової олії та води, тісто набуває зовсім іншої консистенції і з ним легше працювати.
Як варити локшину знають усі.
Ставлю каструлю з водою на плиту та додаю сіль.
Як тільки вода закипить, викладаю локшину та помішуючи готую 5 хвилин.
Вимикаю плиту та накриваю каструлю кришкою.
Залишаю ще 1 хвилину та зливаю воду.
Сьогодні в мене локшина із в’яленими томатами.
Нарізаю дрібніші помідори і додаю до локшини, разом з маслом з баночки.
Перемішую та подаю до столу.
При необхідності можна посолити ще локшину, але як на мене, солі доданої у воду і в тісто, а також солі від помідорів цілком вистачає.
Подивитися як приготувати домашню локшину по-італійськи можна у відео. ДЯКУЄМО.
Відеоурок