Україна

Армія РФ спалює поля із пшеницею в Україні


Армія РФ спалює поля із пшеницею в Україні

Російські окупанти застосовують спеціальні снаряди для підпалювання полів із зерновими в Україні.

Війська країни-агресора Росії свідомо підпалюють поля із пшеницею у південних та східних областях України. Про це стало відомо у п’ятницю, 8 липня.

Так, голова Дніпровської облради Микола Лукашук напередодні повідомив про обстріл у Запорізькій області, внаслідок чого там зайнялися поля. У результаті вогонь перекинувся на Великомихайлівську громаду Дніпропетровщини, де згоріло близько 20 га пшениці.

Також вражаюче фото пожежі на полі із зерновими опублікував активіст Ігор Луценко, який зараз воює із російськими загарбниками.

“Росіяни палять наш хліб. Спеціальний заряд летить у повітрі. З характерним шумом, ніби белькоче металевими крилами, вибухає в зеніті, і додолу падають повільно кілька палаючих шматків. Від них спалахує поле”, – написав він у Facebook.

Луценко каже, що полум’я іноді сягає п’яти метрів заввишки, завширшки – смуги на сотні метрів.

Відео такого запалювального снаряду, що спускається з неба, опублікувала 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу.

“Окрім блокування портів, викрадення та продажу зерна, окупант цинічно підпалює поля фермерів. Ми обов’язково помстимося. За всіх загиблих і за все зло, яке ви завдали Україні”, – йдеться у повідомленні.

Раніше на Дніпропетровщині після обстрілу спалахнуло поле з озимими. Тоді площа пожежі становила 89 га.

Також повідомлялося, що під Миколаєвом згоріло 50 га ячменю. Це відбулося внаслідок бойових дій.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button