Цікаве

Знайдено зв’язок між тембром голосу і сексом

Дослідники з Геттінгенського університету знайшли зв’язок між тембром голосу і рівнем сексуальної активності, зокрема схильністю до випадкового сексу, повідомляє 1NEWS з посиланням на Прямий.

Фахівці проаналізували дані більш ніж двох тисяч осіб. Вони пропонували респондентам заповнити анкети, в яких слід було оцінити власні якості, після чого розглядали тембр і висоту звучання за допомогою комп’ютерної програми. Вченим вперше вдалося оцінити суб’єктивні показники “високого” і “низького” голосу.

“Аналіз даних показав, що люди з низьким голосом більш домінуючі, екстравертні і більш соціосексуальні, тобто їх більше цікавить випадковий секс”, – пояснили дослідники. Мова йде не тільки про чоловіків, але і про жінок.

Вчені додали, що зв’язок між тембром голосу й іншими властивостями особистості, такими як товариськість, тривожність, відкритість, емоційна стійкість, виявилася менш вираженою і в деяких випадках не простежувалася взагалі. “Нашим головним завданням було з’ясувати, чи пов’язаний голос і особисті якості людини. Результати показують, що люди дійсно висловлюють деякі аспекти своєї особистості за допомогою голосу”, – пояснила один з авторів дослідження Юлія Стерн.

Вона зробила висновок, що голоси можуть впливати на міжособистісні відносини, наприклад, виробляти перше враження. Людина може оцінити, почувши мова, чи є у співрозмовника зацікавленість, доброзичливий він, сумний, наскільки привабливий його голос. На підставі цього люди починають робити припущення про довіру і домінуванні.

 

 

 

Back to top button