Цікаве

Захищає від раку та інфаркту: фахівці назвали продукт, який необхідно вживати щодня

Захищає від раку та інфаркту: фахівці назвали продукт, який необхідно вживати щодня

Міцне здоров’я – найголовніше, що має людина, тому йому необхідно приділяти особливу увагу. Зокрема, це проявляється й у харчуванні.

Вчені з Гарвардського університету впродовж 28 років проводили дослідження, яке підтвердило користь одного з найпоширеніших продуктів.

Одними з найстрашніших діагнозів для людини є онкологія та серцево-судинні захворювання. Існує чимало лікарських препаратів, які здатні полегшити симптоми, однак вони не усувають причини їх утворення.

Цьому може завадити вживання певних продуктів. Одним з таких є оливкова олія. Лише 7 гр цього продукту (1/2 ст.л.) на день здатні знизити ризик смерті від респіраторних, нейро-дегенеративних, серцево-судинних та онкологічних захворювань.

“Наші дані підтверджують існуючі дієтичні рекомендації щодо збільшення споживання оливкової олії. Лікарям необхідно радити пацієнтам замінювати деякі жири, такі як маргарин і вершкове масло, оливковою для покращення здоров’я. Проведене нами дослідження дає конкретні рекомендації, які з легкістю можна впровадити до раціону”, – розповіла провідна авторка дослідження та старша наукова співробітниця відділу харчування Гарвардського університету Марта Гуаш-Ферре.

Фахівці у 1990 році розпочали дослідження, під час якого вивчили дані про понад 60,5 тис жінок та 31,8 чоловіків. Жоден з них не страждав ані від серцевих, ані від будь-яких інших захворювань.

Упродовж наступних 28 років експерименту було зафіксовано близько 36,8 тис смертей. Ті учасників, які споживали більшу кількість оливкової олії, мали на 19% менше ризиків смерті в разі сердечних захворювань, 17% – менше ризиків смерті від онкологічних захворювань, 18% – від респіраторних захворювань, 29% – від нейро-дегенеративних захворювань.

“Можливо, високе вживання оливкової олії пов’язане зі здоровішим харчуванням і високим соціально-економічним статусом. Але навіть із поправкою на всі ці фактори наші результати залишалися незмінними”, — підсумувала авторка дослідження.

Back to top button