Цікаве

З’ясувалося, що третина сімейних пар сплять у різних ліжках

Плоско на спині, згорнувшись калачиком, як дитина, по діагоналі поперек ліжка – ми всі спимо по-різному, так, як нам подобається, пише 1NEWS з посиланням на nashamama.com.

Але що відбувається, коли дві людини, які звикли спати так, як їм зручно, раптом опиняються під однією ковдрою?

Від сну в протилежних напрямках до крадіжки ковдри – розбіжностей може виникнути маса. При цьому, якість спільного сну безпосередньо впливає на відносини партнерів. Як показало дослідження британських вчених, 36% пар після 3-х років подружнього життя воліють спати в окремих ліжках.

Основними причинами того, що партнери сплять порізно, в 48% є хропіння одного з них, в 28% – бурмотіння, і лише 20% просто хочуть спати так, як їм комфортно, тобто в окремому ліжку. Є ще 10% сплять в іншому ліжку, тому що хочуть ділити його з кимось ще, окрім їх партнера. Наприклад, вони вважають за краще занурюватися в світ Морфея в обнімку зі своїм вихованцем.

Правда в тому, як пояснюють вчені, що коли ми спимо, наша підсвідомість бере верх над нашими почуттями. Вчені навіть створили свого роду тест, який саме по тому, як ми вважаємо за краще спати, визначає нашу сумісність.

 

 

 

 

Back to top button