Цікаве

Які пари найчастіше розлучаються: наукове дослідження

Шлюби між людьми, які познайомилися в інтернеті, з набагато більшою ймовірністю приречені на розлучення, ніж інші. Пари, що розпочали свої романтичні стосунки в мережі, частіше розходяться протягом перших трьох років подружнього життя.

Таких результатів дійшов Британський фонд шлюбу, який спільно з компанією Savanta ComRes провів опитування за участі 2000 респондентів. Результати дослідження повідомляє 1News.

Виявилося, що один із найбільш популярних варіантів знайомств та побачень пов’язаний із недовгим шлюбом. Близько 12% пар, які познайомилися в інтернеті, встигали розлучитися протягом трьох років після весілля.

Розлучалися також близько 8% пар, які зустріли одне одного в школі, 6% – на роботі, 3% – у барі або на прогулянці та 2% – познайомилися через друзів чи сім’ю.

Результати опитування

 

Кількість розлучень для кожної групи збільшується з роками. Протягом перших п’яти років шлюбу пари, які зустрічалися в інтернеті, як і раніше, розлучаються найчастіше (15% респондентів). Але й рівень розлучень пар, що зустрілися на роботі, не дуже відстає (13%).

А в перші 10 років шлюбу кількість розлучень при знайомстві на роботі значно перевищує кількість розлучень при онлайн-знайомствах – 20-24% проти 13-15% відповідно. Згідно з дослідженням, пари, які познайомилися в школі, мають найменше шансів розлучитися протягом 10 років.

Вчені сказали, у яких пар більше шансів розлучитися

Автор дослідження Гаррі Бенсон пояснив, що порівняно з тими, хто знайомиться через друзів чи сім’ю, інтернет-пари – “відносно незнайомці”.

“Збір достовірної інформації про довгостроковий характер людини, з якою ви зустрічаєтеся чи одружуєтеся, цілком очевидно, важчий для пар, які зустрічаються в інтернеті без участі спільних друзів, сім’ї або інших людей”, – написав Бенсон.

Він додав, що для онлайн-пар ширші соціальні зв’язки між сім’ями та друзями мають формуватися з нуля.

“Той факт, що додатковий ризик зникає після перших трьох років шлюбу, вказує на важливість соціального капіталу, що створюється в довгостроковій перспективі через сім’ї, дружбу та спільноти”, – додав дослідник.

Онлайн-знайомства пов'язали з високим ризиком розлучення

 

Тим часом в опитуванні Marriage Foundation 28% респондентів, які вперше одружилися у 2017 році чи пізніше, сказали, що познайомилися зі своєю половинкою в мережі.

Джерело: Marriage Foundation

Back to top button