Цікаве

Як знизити рівень тривожності?

Як знизити рівень тривожності?

Підвищений рівень тривожності відчувають багато українців. Як впоратись зі страхами та тривожністю?

Скоротіть своє перебування у соціальних мережах. Щоб дізнатися по-справжньому важливі новини, достатньо приділити їхньому огляду десять хвилин на день. Зараз соціальні мережі «втягують» нас у конфлікт, роблячи його максимально наближеним. Вплинути на побачене та прочитане ви не можете, а воно на вас впливає.

Відновіть нормальний ритм життя, якщо він був порушений вашою тривожністю. Приготування обіду та прибирання квартири ніхто не скасовував. Побутові клопоти, звичні справи повертають вас до норми, у тому числі й психологічної.

Нормальний сон — запорука психічного здоров’я. Щоб почуватися добре, треба спати не менше восьми годин. Не варто намагатися боротися із безсонням медикаментами. Найкраще збільшити фізичне навантаження. Змусіть себе гуляти годину перед сном у будь-яку погоду — вже за тиждень сон повернеться.

Треба наголосити на позитиві. Від дрібниць, які щодня дарує нам життя, до значних фактів. Вчасно зроблений ремонт, успіхи дитини в школі, батьки, що оговталися після хвороби — це все вкрай важливо для підтримки позитивного настою.

Не тільки від «токсичних» новин слід берегти психіку. Обмежте коло спілкування з такими ж «токсичними» співрозмовниками. Не вступайте в суперечки і не приймайте всю негативну інформацію за істину. Пам’ятайте: ще рік тому всі вони чудово зналися на вірусології, сьогодні ці ж люди стали експертами в геополітиці та макроекономіці.

Back to top button