Цікаве

Як зігрітися після ополонки: швидкі та безпечні поради

Якщо на Водохреще 2022 ви наважилися долучитися до народного ритуалу очищення душі й тіла і пірнути в ополонку, вам також буде цікаво дізнатися, як швидше зігрітися після такого температурного стресу для організму. Адже чим швидше ви обсохнете і зігрієтеся – тим ймовірніше, що зимове купання в хрещенській воді принесе вам справжню користь, а не застуду в “подарунок”, гарантує 1News.

Як зігрітися після ополонки: лайфхаки

  • Лайфхак 1. Витертись

 

Як зігрітися після купання в ополонці / Фото: unsplash

Відразу ж після виходу з ополонки обітріться насухо і трохи розітріться великим сухим махровим рушником – він краще вбере вологу з тіла. Так ви зробите шкірі легкий масаж, який не дасть миттєво замерзнути і обвітритися.

  • Лайфхак 2. Переодягнутися в сухе

 

Як зігрітися після купання в ополонці / Фото: pinterest

Обов’язково змініть білизну з мокрої на суху . Є роздягальня – чудово! Якщо ні, тоді накрийтеся рушником або попросіть близьких, щоб допомогли. Але у жодному разі не залишайтеся у мокрому та холодному купальному костюмі.

  • Лайфхак 3. Тепло вдягнутися

 

Як зігрітися після купання в ополонці / Фото: pexels

 

Не ведіться на ейфорію та відчуття тепла після купання – воно оманливе. Відразу ж утепліться : надягніть суху білизну з натуральної тканини та теплий одяг. Також важливо якнайшвидше вдягнути шапку, теплі шкарпетки і взутися, щоб ноги не встигли замерзнути.

 

  • Лайфхак 4. Рухатися

 

Як зігрітися після купання в ополонці / Фото: pinterest

 

Щоб тепло швидко не вивітрилося, а збереглося довше, не стійте на місці . Корисно рухатися, зробити розминку.

  • Лайфхак 5. Зігрітися

 

Як зігрітися після купання в ополонці / Фото: unsplash

 

Не затримуйтесь довго на вулиці, а швидше вирушайте в тепле приміщення . Також випийте щось гаряче – чай, трав’яний або ягідний настій, бульйон, тепле молоко з медом, какао. Але у жодному разі не пийте алкогольні напої .

Джерело: Сьогодні
Back to top button