Цікаве

Як зберігати крупи, щоб не було цвілі, запаху та комах: корисні поради

Гречка, пшоно, манка, горох і вівсянка – це все в більшій або меншій кількості присутнє в кожній оселі. Зберігати крупи слід за таким же принципом, як і спеції – вони теж не люблять високу вологість і зберігаються краще в скляній або керамічній тарі в сухому місці. Важливо – вже в магазині перевірте термін придатності, він вказаний на упаковці. Отже, що потрібно знати перед тим, як принести крупу додому, розповідає 1News.

У якій тарі правильно зберігати крупу

Контейнери для зберігання круп мають бути зручними. Якщо в контейнері передбачена кришка з дозатором, ви легко насиплете потрібну кількість продукту, не торкаючись крупи. Найчастіше кришки-дозатори ставлять на пластикові контейнери і ми вважаємо такий варіянт одним з найгігієнічніших. Отже, зберігайте крупу і в пластикових контейнерах, і в скляних, і в кераміці, – головне, щоб туди не проникало повітря, світло, забруднення і шкідники. Тепер про кожен вид тари конкретніше.

Кераміка. А саме – керамічні посудини з гумовою кришкою, яка щільно прилягає. Зазвичай у них привабливий дизайн, який доповнює кухонний затишок. Але є один мінус – кераміка хоч і легко очищується, але важкувата і може легко розбитися.

Пластик можна розглядати як прийнятну тару, якщо кришка добре закривається. Пластикова тара найлегша, міцна і недорога, проте дуже швидко тьмяніє і тріскається.

Якщо вибираєте металеву тару, то потрібно пам’ятати, що з часом вона іржавіє і не завжди забезпечує герметичність. Вибирайте вироби з іржостійкої сталі й стежте, щоб крупи не вбирали неприємний запах.

Дерево вбирає запахи і вологу, кришки прилягають нещільно, тому такі ємності погано підходять для сипучих і круп.

Будь-яка ємність має бути ретельно вимита, оброблена окропом і висушена перед додаванням кожної нової порції продукту.

Але ідеальною тарою для зберігання круп є скляна. Скло прозоре, ви бачите, що відбувається всередині. Мається на увазі – чи є там комахи і чи не стала вологою крупа. Скло хімічно нейтральне, не вбирає запахи, зручне в догляді. Така тара дозволяє зберігати крупи максимально довго.

Де правильно зберігати крупи

 

Зберігайте крупи в шафі, а всередину тари покладіть лаврове листя

 

Поставте тару в шафу, так ви захистите крупи від потрапляння сонячних променів. Усередину покладіть часник або лаврове листя, щоб відлякати комах. А текстильний мішечок із сіллю вбере в себе зайву вологу й сторонні запахи.

Чи можна зберігати крупу в холодильнику?

Конкретної відповіді на це немає. Перше: є ризик утворення конденсату, так крупи можуть відсиріти. Ще це не зовсім зручно – крупи займатимуть багато місця в холодильнику.

У морозилці радять потримати крупи не більше 4 днів для профілактики утворення личинок, але не довше.

Джерело: Сьогодні

One Comment

  1. Дайте пораду, як збивати масло з сметани, і чому це не вдається зробити?

Back to top button