Україна

Знущання над хлопчиком на Полтавщині: Офіс генпрокурора зробив заяву


Знущання над хлопчиком на Полтавщині: Офіс генпрокурора зробив заяву

Проводиться службове розслідування щодо поліцейських, які не внесли до ЄРДР відомості про вчинення злочину після звернення батьків потерпілої дитини.

За фактом знущання над малолітнім хлопчиком у Полтавській області здійснюється досудове розслідування. Про це повідомив Офіс генпрокурора у неділю, 1 вересня.

Слідство встановило, що на одному з пляжів Котелевської територіальної громади троє осіб, серед яких неповнолітні, вчинили сексуальні дії стосовно хлопчика. Зараз правоохоронці опрацьовують фото та відеоматеріали, оприлюднені в соцмережах. 

Також прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій поліцейських, які не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про вчинення злочину після звернення батьків потерпілого. Чотири особи відсторонені від виконання службових обовʼязків.

Відкрито кримінальне провадженні за фактом насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло, вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років (ч. 4 ст. 153 КК України).

Нагадаємо, на Полтавщині набула розголосу історія про побиття і сексуальне насильство над неповнолітнім, після яких батьки кривдників обійшлися штрафом у 850 гривень. Напередодні про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець. У селищі Котельва троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця. Його побили та вчинили сексуальне насильство. Сцену наруги знімали на відео.

Інцидент стався ще в середині червня, але правоохоронці дізналися про цей факт лише 5 серпня і не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи.

На Одещині затримали підозрюваного у зґвалтуванні 14-річної дівчинки

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 10 =

Back to top button