Цікаве

Як захиститися від укусу кліща: корисні поради

Кінець весни – не тільки сприятливий час для вилазок за місто, відпочинку і пікніків. З пробудженням і буйством природи прокидаються і зовсім негативні персонажі на цьому святі життя – кліщі. Як уникнути зустрічі з паразитами і не попастися в їхні голодні щелепи?

Але щоб уникнути подібних проблем, краще взагалі не допускати ситуації, щоб кровопивця вчепився в вас мертвою хваткою. Як захистити себе від кліща, розповідає 1News.

 

Що врятує від зустрічі з кліщем на природі

  • Лайфхак 1. Правильна тканина

 

Як захиститися від кліща

Збираючись на природу, вдягніться в одяг, що облягає і легко ковзає – так ви зменшите шанси кліща затриматися на вас. Він просто зісковзне з гладких лосин або плащової тканини. Найкраще, якщо тканина світла й однотонна – на такій легше помітити паразита.

  • Лайфхак 2. Як надягати взуття
Як захиститися від кліща

Відкрите взуття на природі небезпечне. Віддайте перевагу кедам або кросівкам. А щоб закрити всі лазівки для кліщів, брюки заправте в шкарпетки.

  • Лайфхак 3. Який одяг вибирати

 

Як захиститися від кліща

Важливо максимально закрити усі частини тіла, особливо найтепліші зони з тонкою шкірою, які найбільше полюбляють кліщі – під колінами, пахову область, пахви, шию. Тож оптимально надягати гольф або сорочку з довгим рукавом. І не забудьте про головний убір, якщо кліщі надумають атакувати вас зверху.

  • Лайфхак 4. Користуйтеся репелентами
Як захиститися від кліща

Перед тим як вирушити до лісу або в поле, обробіть себе або одяг репелентами. Купуючи засоби, віддайте перевагу не універсальним, а тим, які називаються акарицидами – “акарос” в перекладі означає кліщ.

  • Лайфхак 5. Гуляйте в хвойному лісі

 

Як захиститися від кліща

Кліщі насправді водяться в будь-яких лісах, але більше люблять листяні. А тому на відпочинок краще вирушити до сосняка – там шанс зустрічі з кровожером все ж таки нижче. Також не забувайте, що чим вища і густіша трава на галявині, тим більша ймовірність, що в ній копошаться кліщі. Зазвичай ці паразити не літають і не стрибають, а чекають на свою жертву із засідки, розставивши лапки і чіпляючись за все живе, що рухається повз них.

  • Лайфхак 6. Дивіться одне на одного
Як захиститися від кліща

А точніше – регулярно оглядайте себе і оточуючих. Перш ніж влаштуватися для укусу, кліщ вишукує зручне місце. І його подорож по вашому тілу може тривати від 15 хвилин до кількох годин. Цього часу має вистачити, щоб скинути з себе непрошеного гостя.

Джерело: Сьогодні

Back to top button