Як ввести в свій раціон насіння чіа: корисні рецепти
Про насіння чіа сказано чимало. І сумнівів у тому, що це справді корисний суперфуд, немає. І якщо напій комбуча все-таки “не працює” без повноцінного правильного харчування, то насіння чіа раціон не тільки доповнюють, а й приносять користь організму. Зерна чіа були неймовірно популярні у ацтеків, їх використовували в релігійних церемоніях як подарунок богам. А зараз цей суперфуд завойовує увагу господинь уже не перший рік. Ведучі програми “Ранок з Україною” дізналися у дієтолога, чим же корисний цей продукт, як краще його вживати, а також – рецепт живильного смузі, повідомляє 1News.
Яка користь для нас є в насінні чіа?
Чіа – джерело антиоксидантів, його вже навіть встигли назвати природним антибіотиком. За результатами досліджень канадських вчених, вони допомагають боротися з безсонням і депресією. Тому їх активно використовують у будь-якому вигляді. З ним готують смузі, пудинги, пироги і салати. До того ж дослідження довели: в 100 грамах Ччіа кальцію вп’ятеро більше, ніж у склянці молока.
“У цих зернах міститься велика кількість рослинного білка. До речі, кожне зерно містить в собі 20% білка, а це амінокислоти – будівельний матеріал для нашого організму, зміцнення імунітету”, – зазначає лікарка-дієтологиня Лариса Бойченко .