Цікаве

Як відрізнити коронавірус від ГРВІ: відповідь експерта

Останнім часом, коли люди хворіють, вони все частіше сумніваються, що у них: коронавірус чи грип. Чи існують певні симптоми для кожного захворювання? Лікар Євген Комаровський розповів у програмі “Ранок з Україною“, що потрібно одразу робити, якщо ви відчули нездужання, передає 1News.

Чим відрізняються симптоми ГРВІ та коронавірусу

Головне, що ви повинні знати – симптоми дуже схожі, особливо у перші дні захворювання Але немає жодного симптому, який може бути лише під час грипу та не з’явитися з коронавірусом.

Сонливість і висока температура – ознаки і грипу, і коронавірусу

Наприклад, вже відомо, що після зараження коронавірусною інфекцією дуже часто втрачається нюх і відчуття смакоу. Але все це можливо і внаслідок грипу. Якщо у вас раптом зник нюх, це не говорить зі 100% ймовірністю про те, що у вас саме коронавірусна інфекція.

Але як таки зрозуміти, у вас коронавірус чи грип?

Якщо коронавірус принципово характерно те, що з другого тижня перебігу хвороби у вас можливе різке погіршення стану, – сказав Євген Комаровський.

За словами кандидата медичних наук, і те, й інше – вірусна інфекція. За її наявності стандартні дії абсолютно однакові і не залежать від того, чи це грип, чи коронавірус.

Але у нас зазвичай немає ефективних противірусних препаратів, – сказав Євген Комаровський. – Тому ми маємо створити певні умови, щоб організм максимально швидко впорався з вірусом.

Тому якщо у вас з’явилися слабкість і нежить, болить горло, підвищилася температура, то лікар Комаровський у програмі “Ранок з Україною” порадив тепло одягтися, пити багато рідини, знаходиться у приміщенні, де чисте та прохолодне повітря. Дотримуватися постільного режиму не обов’язково, якщо вам не хочеться.

Якщо у вас дуже висока температура, тоді прийміть жарознижувальні засоби, – сказав кандидат медичних наук. – Зазвичай це “Парацетамол” або “Ібупрофен”. У будь-якому випадку поінформуйте про свій стан вашого сімейного лікаря.

Back to top button