Цікаве
Як приготувати справжню італійську піцу: покрокова інструкція
Навіщо йти в піцерію, коли можна влаштувати її у себе вдома. Так вас не розчарує товщина тіста і ви будете впевнені, що начинки в піці буде більше, ніж достатньо.
Перед тим, як приступати, ознайомтеся із секретами і правилами італійської кухні, їх важливо враховувати при приготуванні. Рецепт нижче для начинки пропонує взяти курку, моцарелу та помідори. Їхню кількість можна регулювати і додавати свої улюблені інгредієнти, радить 1News.
Як приготувати італійську піцу
Інгредієнти для начинки
- 1 куряче філе
- 150 г моцарели
- 5-8 маслин
- 2-3 свіжих печериць
- Паприка
- Олія оливкова
- 2 зубчики часнику
- 50 г бекону або шинки
- 1/2 болгарського перцю
Для тіста
- 2 склянки борошна
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 2 ст. л. оливкової олії
- 250 мл теплої води
Для томатного соусу
- 400 г помідорів у власному соку
- 1-2 ч. л. сушеного базиліка
- 1 лимон
- Сіль, перець
Спосіб приготування
- Куряче філе замаринувати в суміші паприки, часнику, олії і солі. Обсмажити з обох боків на гарячій сковороді.
- У теплій воді розвести сіль, дріжджі і оливкову олію. Борошно просіяти і зробити в центрі лунку. Налити в поглиблення воду з дріжджами і замісити тісто. Накрити його плівкою і дати піднятися в теплі.
- Приготувати соус для піци. Подрібнити блендером помідори без шкірки, додати базилік, сіль і перець за смаком, свіжовичавлений сік лимона. Довести до кипіння і готувати 10-15 хвилин.
- Тісто розкачати в коло, викласти на деко, змащене оливковою олією.
- Покрити основу соусом, залишаючи бортики. Викласти зверху подрібнений болгарський перець, нарізану курячу грудку, шматочки бекону, нарізані пластинками печериці й розрізані навпіл маслини.
- Посипати тертим сиром.
- Готувати піцу в духовці за 250 градусів близько 10-15 хвилин, доки сир не почне плавитися.
Яким має бути тісто для піци
- За консистенцією і складом тісто для піци має бути схожим на тісто для вареників, тільки трохи м’якше. Його обов’язково потрібно ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
- Професійні піцайоло розгортають руками, якщо досвіду бракує, можна взяти качалку. Слідкуйте, щоб краї були вище, ніж основна частина, тоді вони не підгорять.
- Щоб тісто не прилипало до столу, за допомогою спеціальної лопатки для піци підсипати під низ борошно. “Млинець” має бути максимально тонким, без дірок. Бажано заздалегідь покласти його на деко, на якому ви і викладатимете інгредієнти.
Джерело: Сьогодні