Цікаве

Як правильно розмовляти з грубіянами: корисні поради

Спілкування з малознайомими людьми не завжди приносить задоволення. Це залежить від багатьох чинників, але одне важливо розуміти точно: якщо перед вами грубіян, ніякої поблажливості не повинно бути. 1News розповідає – чотири ефективні фрази, які миттєво діють на грубіянів і роззброюють їх.

1. Дякую

Коли нам хтось грубіянить, то перша реакція – звісно ж, нагрубіянити у відповідь. Але не варто опускатися до рівня нечеми, ліпше застаньте його зненацька. Просто вислухайте його, а потім скажіть “дякую”, розверніться і підіть. Так ви показуєте, що грубі слова вас зовсім не зачепили і ви все ще тримаєте ситуацію під контролем.

2. Звідки в тобі завжди стільки негативу?

Якщо, спілкуючись з людиною, ви помічаєте, що вона постійно використовує якісь негативні установки і переходить на грубощі, ви просто в обличчя їй ставите запитання: “Звідки в тебе завжди стільки негативу?”

По-перше, це застане людину зненацька, а по-друге, ви покажете, що помічаєте всі негативні випади грубіяна. У такий спосіб ви звернете загальну увагу туди, де вона і має бути – на вашого кривдника. До речі, це, ймовірно, допоможе йому зійти з цього шляху.

3. І яку відповідь на це ти хочеш почути?

Коли ваш співрозмовник почне грубіянити і сипати образами, просто запитайте його: “Яку відповідь на це ти хочеш почути?” Найчастіше це змушує людину замислитися про свої слова і поведінку. А ще у неї може не знайтися відповіді, а от у вас буде можливість викликати її на відверту розмову, щоб вказати на негідну поведінку і, можливо, навіть розібратися в причинах. Якщо, звичайно, вам це потрібно.

4. Поговорімо про це завтра

Спілкуючись із грубіянами, важливо не піддаватися емоціям, адже вони від вас цього і чекають. Навіть якщо вас дуже зачепили слова вашого співрозмовника, не поспішайте відповідати тим самим. Просто скажіть, що поговорите про це завтра. Така реакція точно спантеличить грубіяна, і, швидше за все, вашу завтрашню зустріч він захоче скасувати.

Джерело: Сьогодні

Back to top button