Цікаве

Як правильно почистити манго: корисні поради

Манго – дуже смачний і корисний фрукт, але почистити і нарізати його буває досить складно. 1News розповідає, як дістати солодку м’якоть швидко і без зайвих зусиль.

Манго треба почистити від шкірки

Як і у авокадо, всередині манго – тверда неїстівна кісточка, тому вам знадобиться тонкий і гострий ніж, щоб акуратно її видалити. На щастя, у манго шкірка тонша, ніж у авокадо, тому її можна легко зняти за допомогою овочечистки.

Як чистити манго

Всередині манго – велика кісточка

Що потрібно:

  • Y-подібна овочечистка
  • Манго
  • Паперовий рушник або кухонний рушник
  • Дошка для нарізання
  • Кухонний ніж

Що робити:

  1. Помийте і обсушіть фрукт.
  2. Використовуючи овочечистку, зніміть шкірку з манго. Якщо плід ще не дозрів, продовжуйте його очищати, поки м’якоть не стане яскраво-жовтою. Щоб фрукт не вислизав з рук, тримайте його за допомогою паперової серветки.
  3. Помістіть манго на обробну дошку і знайдіть сторону, яка здається найвищою – кісточка буде розташовуватися уздовж цієї лінії.
  4. Тримаючи манго паперовим рушником, візьміть гострий ніж і зріжте по шматку з обох сторін від кісточки, намагаючись її не зачепити. Відокремте м’якоть, що залишилася, від кісточки.

Як різати манго

Шматочки манго

Наріжте м’якоть манго горизонтально на більш дрібні шматочки або шматочки на один укус. Манго можна їсти просто так, додавати в десерти, смузі, фруктові салати, соуси і випічку.

Джерело: Сьогодні

Back to top button