Цікаве

Як підібрати чоловічий годинник за розміром?

Правила та норми етикету досить суворі в контексті носіння чоловічого наручного годинника. У тому числі це стосується розміру аксесуарів. Годинник повинен гармонійно доповнювати образ, виглядати пропорційно, акуратно, бути зручним. Це акцентний елемент ділової, повсякденної цибулі, але при цьому потрібно подавати її стримано, не зухвало.

Вибираючи чоловічий годинник, особливо важливо правильно підібрати модель за розміром корпусу, а також зупинитися на відповідному ремінці. Останній повинен зручно охоплювати зап’ястя, фіксувати аксесуар та бути не надто довгим чи коротким. Серед критеріїв, які враховують:

  • діаметр циферблату;
  • товщина корпусу;
  • довжина ремінця
  • ширина ремінця.

Розмір корпусу

Щоб розрахувати потрібний розмір циферблата, помножте ширину зап’ястя на 0,618. Отримане значення відповідає оптимальному діаметру наручного аксесуара.

Крім того, розмір пристрою можна підібрати по відношенню до охоплення зап’ястя. Для маленької руки від 15 до 17 см підійдуть годинники діаметром від 38 до 42 мм. Середні розміри 42-44 мм виглядають на зап’ястя в межах 17-19 см. Для великої руки від 19 см потрібно вибирати пристрій діаметром циферблата не менше 45 мм.

Також враховуйте товщину корпусу. Годинник не повинен виглядати грубо, випинатися з-під рукава. Надмірно тонкий аксесуар виглядатиме непоказно. Конструкція повинна бути пропорційною, на кшталт таких пристроїв https://best-time.biz/muzhckie-chaci/, відрізнятися гармонійним дизайном. Наприклад, при циферблаті 38 мм товщина корпусу повинна бути близько 6 мм, при діаметрі аксесуара 42 мм корпус повинен бути 7 мм.

Розмір ремінця

Браслет повинен щільно прилягати до руки, але не тиснути. Не можна, щоб годинник бовтався на зап’ясті. Підбирати аксесуар необхідно з урахуванням розміру руки. Довжина браслета має бути такою самою, як і охоплення зап’ястя або на 0,5-1 см більше. Наприклад, при охопленні руки 18-19 см зупиняйтеся на аксесуарі від 19 до 20 см. По ширині браслет повинен точно відповідати відстані між вушками для кріплення.

Чи весь чоловічий годинник потрібно підбирати за розміром?

В основному ці правила діють щодо годинника в класичному і повсякденному стилях. У такому разі неправильний розмір годинника неприпустимий, оскільки це незручно, некрасиво і не відповідає нормам етикету.

До спортивних аксесуарів жорстких рамок у контексті розміру немає. Це пов’язано з тим, що моделі для екстремальних умов мають бути практичними та забезпечувати користувача всім необхідним функціоналом. Вони можуть бути масивнішими і більшими через високий рівень захисту, особливу ергономічну форму, додаткові функції.

Back to top button