Цікаве

Як перестати економити на собі: корисні поради

Чому одні жінки постійно отримують подарунки, а інші приховують від чоловіка навіть вартість манікюру. Ведуча мейковер-шоу “Місія: краса” Ірина Фролова пояснила причину такої поведінки і дала поради, як поліпшити стосунки в парі, передає 1News.

Як зрозуміти, що жінка себе не любить?

Відомо, що ставлення оточення віддзеркалює думку людини про себе. Причому жінки, які переконані, що вони некрасиві і не гідні кращого, роблять схожі помилки. Якщо присутні хоча б 2-3 маркери, що вказані нижче, потрібно терміново змінювати ставлення до себе. Інакше це може призвести до неприємних наслідків.

Що найчастіше відбувається в житті жінки, яка знецінює себе?

  1. Вона економить на собі й дозволяє так чинити із собою чоловікові.
  2. Не сприймає компліменти.
  3. Чоловік бачить тільки її недоліки, із часом вона погоджується з негативною думкою партнера.
  4. Критикує себе й оточення.
  5. Згодом партнер починає соромитися її і не бере із собою в компанію або на урочисті заходи.
  6. Чоловік може навіть піднімати на неї руку.

Економія на собі – це сигнал, що жінка перестала цінувати себе і не вважає, що заслуговує на щось краще. Вона на останньому місці не тільки у чоловіка, але і в своєму власному списку: на першому місці чоловік, потім діти, батьки, родичі… І тільки десь вкінці – вона сама.

З чим пов’язана нелюбов до себе?

Ведуча Ірина Фролова пояснила, із чим може бути пов’язана нелюбов до себе. Швидше за все, у дитинстві хтось дуже значущий для дитини сказав їй, що вона негарна.

“Але це всього лише думка однієї людини, – зазначила ведуча.- І вона може бути катастрофічно помилковою”.

 

З чим пов'язана нелюбов до себе?

Протягом трьох сезонів проєкту дуже часто приходили жінки, які не цінували себе, не бачили своєї краси і сприймали критику як належне. Щоб почати інакше ставитися до себе, важливо не мовчати, а захищати свої кордони.

Перший крок

Якщо близька людина вас критикує, важливо з нею відкрито поговорити. Не можна погоджуватися з поганим ставленням. Потрібно відразу сказати: “Мені це неприємно чути”.

Другий крок

Потрібно пояснити, які саме фрази хочеться почути від партнера як слова підтримки. Навести приклад, що б ви хотіли почути замість критики і знецінення.

Це можуть бути такі слова підтримки: “У тебе все вийде”, “Я тебе люблю, якою б ти не була”, “Все у нас буде добре”.

Третій крок

Дуже важливо виходити зі звичного оточення і знайомитися з тими, хто бачить у вас приємну людину, красиву жінку, розумного співрозмовника.

“Спочатку буде важко змінюватися, але це і зрозуміло: якщо людина все життя чула тільки критику на свою адресу, повірити в щось хороше нелегко, але можливо, – сказав ведучий мейковер-шоу “Місія: краса” Ільяс Сахтара. – Головне – зрозуміти: не завдання на два-три місяці, адже робота над собою – процес довжиною в життя”.

Джерело: Сьогодні

Back to top button