Цікаве

Як нічого не робити і не звинувачувати себе за це: корисні поради

Нічого не робити досить просто – варто тільки припинити займатися цілями, які ви запланували. Однак тут важливо позбутися від почуття провини, і для цього фахівці придумали кілька ефективних технік.

Піймайте момент, коли ви гортаєте стрічку в соціальних мережах чи просто дивитесь у вікно. І не намагайтеся його “виправити” – насолоджуйтеся такою можливістю. Про це пише голландська журналістка та письменниця Маартьє Віллємс у своїй книзі Втрачене мистецтво нічого не робити”, розповідає 1News.

Крім того, для бездіяльних хвилин або годин у вас має бути спеціальне місце. Наприклад, зручне крісло біля книжкової полиці чи улюблена затишна софа.

Також важливо, щоб під рукою був чистий аркуш паперу і ручка. Адже ніколи не знаєш, коли геніальна ідея спаде на думку наступного разу.

Але найголовніше – вміти насолоджуватися безтурботним часом, який у вас з’явився. Автор книги стверджує, що в цьому навіть можна знайти привід, щоб пишатися собою. Зрештою, пам’ятайте про слова, що колись сказав Оскар Вайлд: “Нічого не робити – дуже важка робота”.

Джерело: Маартьє Віллємс у своїй книзі Втрачене мистецтво нічого не робити”

Back to top button