Цікаве

Як доглядати за шкірою рук весною: корисні поради

Навесні найпоширеніша проблема людей – це суха шкіра. У програмі “Ранок з Україноюкосметолог Анна Іванова розповіла, як повернути тонус шкірі рук в домашніх умовах, передає 1News.

Маски домашнього приготування: які компоненти повинні бути

Серед розмаїття домашніх рецептів з догляду за руками експерти радять вибирати маску, в основу якої входить обліпиха або кокосова олія і гліцерин. Такий засіб можна навіть залишити на ніч, надівши рукавички, а на ранок шкіра рук вас здивує.

“Як не дивно, це один з найдивовижніших рецептів для догляду за руками. Олія обліпихи містить велику кількість вітамінів і насичених жирних кислот, в тому числі і вітамін E. До того ж, я вважаю, що гліцерин даремно виключили з рецептури багатьох косметичних засобів”, – поділилася косметолог Анна Іванова.

 

Зволожити шкіру після миття милом допоможе крем або олія

Які компоненти для домашніх масок краще не використовувати

Є ще один популярний рецепт для домашнього догляду за руками, в складі якого олія чайного дерева або мандаринова і пантенол. Маску слід нанести на деякий час, після чого змити і намастити руки живильним кремом.

Щоправда, косметолог такий засіб не радить, адже ефірні олії можуть викликати роздратування шкіри. Тому перш ніж експериментувати з компонентами, які є під рукою, краще все-таки порадитися з фахівцем.

Які процедури ще можна використовувати для рук навесні

Косметолог також зазначила, що навесні можна віддавати перевагу ароматному масажу. Він робиться за допомогою масажної свічки, вартість якої близько 80 гривень.

“Парафін створює оклюзії – він запечатує вологу і не дозволяє випаровуватися зайвій воді”, – коментує косметолог.

Важливе правило, щоб руки були ніжними завжди

Однак для того, щоб всі ці засоби працювали, є одна важлива умова: доглядати за руками треба постійно. Щодня користуватися кремом, раз чи два на тиждень робити маски. Якщо ж шкіра рук дуже пересушена і потребує швидкої допомоги – краще звернутися до професіоналів.

Back to top button